Profiles Kompetencia felmérés – ProfileXT®

A ProfileXT egy átfogó személyiségteszt, amely tükröt tart a kitöltőjének arról, hogy hogyan működik a mindennapokban, milyen tevékenységekben illetve munkakörökben tud motivált és sikeres lenni.

Jól jön olyan egyéni élethelyzetekben, mint pl. az útkeresés, pályaválasztás, munkahelyváltás, hiszen a kitöltő rá tud nézni erősségeire, működésére és arra, hogy mik azok a tevékenységek amik lázba tudják hozni.  

Üzleti környezetben a fentiek mellett ProfileXT jól alkalmazható pl: egyéni fejlesztési terv összeállításánál, coachingban, kiválasztáshoz és csapatok együttműködésének fejlesztéséhez is.

A vezetők számára segítséget ad abban, hogy tisztább képük legyen a csapattagok erősségeiről, belső mozgatórugóiról, amikor munkakörökről, feladatokról,  csapatmunkáról hoz döntéseket. Segítségével a vezetőnek nagyobb rálátása lesz arra, hogy miben illenek össze a csapattagok, ill. ő maga hogyan tud jól dolgozni csapatának tagjaival, vagyis mikre kell kiemelten figyelniük ha hatékonyan szeretnének együttműködni a másságok mellett, erőforrásként használva a sokféleségüket.

A gyakorlatban a PXT egy 70-90 perces kitöltést igénylő online teszt, amelyet egy algoritmus értékel, majd az elkészült grafikus elemzéshez egy beszélgetés kapcsolódik.  Normatív teszt, ami azt jelenti, hogy az egyes tulajdonságokat nem egy elméleti skálán értelmezi, hanem egy meghatározott mintához – jelen esetben a dolgozó magyar lakossághoz – hasonlítja.

A PXT riport és a kapcsolódó kb. másfél órás visszajelző beszélgetés célja, hogy segítsen a kitöltőnek azonosítani az erősségeit, hogy jól hasznosíthassa azokat, valamint tudjon arról, ha valami korlátozhatja hatékonyságát, vagy akadályozhatja a siker elérésében. A riportban található információk és a visszajelző beszélgetés segít az önismeret elmélyítésében és ezáltal abban, hogy még nagyobb sikereket érhessen el az élet bármely területén.