Coaching

Egyéni Coaching folyamat

Mit csinál a coach és mi is az a coaching?

A beszélgetések alatt egy edzőhöz hasonlóan azon dolgozok, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Támogatlak, hogy tudatosítsd magadnak, mely területeken mozogsz otthonosan, mik az erősségeid, miben érdemes változtanod a mindennapi működésedben egy adott cél eléréséhez. A coaching témáját te hozod, a célod pontosításában segítelek.

A coaching folyamatban a jelen helyzetedre ránézve a jövődre fókuszálunk, a célok kitűzését követően az odavezető utat segít a módszer megtalálni. Te vagy a legjobb szakértője a saját életednek, én a coaching módszertanát és figyelmemet adom a folyamatodhoz.

Azt hogy mit tegyél és hogyan nem tudom megmondani neked, de elkísérlek azon a belső úton ahol rendet teszel a kusza gondolataidban, érzéseidben és megtalálod mind az erőforrásaidat, mind pedig a saját lehetőségeidet. Miközben változol, változnak az emberi kapcsolataid is és egy magasabb minőségben tudod élni az életedet.

Mi történik a coaching ülések alatt?

A coaching ülések olyan partneri beszélgetések, ahol egy közös működési normarendszert kialakítva és az elérendő célt meghatározva együtt dolgozunk, hogy ezt a célt a saját tempódban el tudd érni.

Az ülések során kérdéseket teszek fel neked, melyek a saját megoldásod megtalálásában támogatnak, visszatükrözöm a hallottakat és a saját élményemet veled kapcsolatban. Ha szükséged van rá, akkor mentoring formájában modelleket, technikákat is megosztok veled.

Hányszor és hol találkozunk?

A coaching folyamat ülésekből áll ahol a teljes folyamat általában 6-8 alkalom. Egy-egy alkalommal 60-80 percet töltünk együtt heti vagy kétheti gyakorisággal egy olyan nyugodt helyen, ahol mindketten komfortosan érezzük magunkat.

Szívesen dolgozom veled virtuális térben is.

Csoportos Coaching

Az egyéni coaching módszertani jellemzői mellett a csoportos coaching során a csoport tagjai felváltva lesznek esethozók és így válnak eseti coachee-vá.

A tagok együtt dolgoznak a csoportba behozott egyéni probléma megoldásán a coaching eszközeit alkalmazva.

Szakértő coachként vezetem és támogatom a folyamatot, miközben a csoport tagjai is támogatják egymást kérdésekkel, reflexiókkal, visszajelzésekkel. A folyamat közben a résztvevők egymás problémájából is tanulnak és fejlesztik értő figyelmüket, kérdezéstechnikájukat.

A módszer jól alkalmazható pl. tréning utánkövetésként, az ott tanultak gyakorlatba ültetésének segítésére, vagy újonnan kinevezett vezetők nehézségeinek támogatására.