Coaching

Egyéni Coaching folyamat

Mit csinál a coach és mi is az a coaching?

A beszélgetések alatt egy edzőhöz hasonlóan azon dolgozok, hogy a lehető legtöbbet hozd ki magadból. Támogatlak, hogy tudatosítsd magadnak, mely területeken mozogsz otthonosan, mik az erősségeid, miben érdemes változtanod a mindennapi működésedben egy adott cél eléréséhez. A coaching témáját te hozod, a célod pontosításában segítelek.

A coaching folyamatban a jelen helyzetedre ránézve a jövődre fókuszálunk, a célok kitűzését követően az odavezető utat segít a módszer megtalálni. Te vagy a legjobb szakértője a saját életednek, én a coaching módszertanát és figyelmemet adom a folyamatodhoz.

Azt hogy mit tegyél és hogyan nem tudom megmondani neked, de elkísérlek azon a belső úton ahol rendet teszel a kusza gondolataidban, érzéseidben és megtalálod mind az erőforrásaidat, mind pedig a saját lehetőségeidet. Miközben változol, változnak az emberi kapcsolataid is és egy magasabb minőségben tudod élni az életedet.

Mi történik a coaching ülések alatt?

A coaching ülések olyan partneri beszélgetések, ahol egy közös működési normarendszert kialakítva és az elérendő célt meghatározva együtt dolgozunk, hogy ezt a célt a saját tempódban el tudd érni.

Az ülések során kérdéseket teszek fel neked, melyek a saját megoldásod megtalálásában támogatnak, visszatükrözöm a hallottakat és a saját élményemet veled kapcsolatban. Ha szükséged van rá, akkor mentoring formájában modelleket, technikákat is megosztok veled.

Hányszor és hol találkozunk?

A coaching folyamat ülésekből áll ahol a teljes folyamat általában 5-6 alkalom. Egy-egy alkalommal 60-70 percet töltünk együtt heti vagy kétheti gyakorisággal egy olyan nyugodt helyen, ahol mindketten komfortosan érezzük magunkat.

Szívesen dolgozom veled virtuális térben is.

Bővebben itt olvashatsz arról, hogy hogyan tud az életedre hatással lenni egy coaching folyamat és mikor is érdemes coachingba menni.

Csoportos Coaching

Az egyéni coaching módszertani jellemzői mellett a csoportos coaching során a csoport tagjai felváltva lesznek esethozók és így válnak eseti coachee-vá.

A tagok együtt dolgoznak a csoportba behozott egyéni probléma megoldásán a coaching eszközeit alkalmazva.

Szakértő coachként vezetem és támogatom a folyamatot, miközben a csoport tagjai is támogatják egymást kérdésekkel, reflexiókkal, visszajelzésekkel. A folyamat közben a résztvevők egymás problémájából is tanulnak és fejlesztik értő figyelmüket, kérdezéstechnikájukat.

A módszer jól alkalmazható pl. tréning utánkövetésként, az ott tanultak gyakorlatba ültetésének segítésére, vagy újonnan kinevezett vezetők nehézségeinek támogatására.